fbpx
 
7IASI: Rechizitoriul lui Chirica în Dosarul Skoda. Ce falsuri a comis primarul și de ce e trimis în judecată

7IASI: Rechizitoriul lui Chirica în Dosarul Skoda. Ce falsuri a comis primarul și de ce e trimis în judecată


Dosarul Skoda, în care primarul Mihai Chirica este trimis în judecată, abordează două probleme: licitația și contractul ilegal încheiat pentru achiziționarea mașinilor, dar și demersurile făcute de șefii Primăriei Iași pentru a ascunde ilegalitățile, după ce Parchetul și Curtea de Conturi au intrat pe fir.

În rechizitoriu se vorbește și despre presiuni: șefii municipalității țipau la funcționari sau le ofereau prin telefon „sugestii imperative” pentru a fabrica documente care să acopere măgăriile.

Mihai Chirica s-a implicat direct în acțiunea de spălare a urmelor, declanșată după ce Curtea de Conturi și Parchetul au început să ceară informații și documente, scrie 7IASI, citând din rechizitoriu.

În acest sens la Primărie și la Poliția Locală s-au fabricat referate și documente, ba chiar și o hotărâre de Consiliu Local, se arată în rechizitoriu.

Pentru a ascunde afacerea au inventat un schimb de autoturisme între Primăria Iași și Poliția Locală: 4 limuzine Skoda nou nouțe pentru o Dacia Break, o Dacia Supernova, un Espero și un Hyundai.

Doar ultimul autoturism avea acte și se putea deplasa pe roți.

„Martorul Spătăreanu Petru a fost chemat în biroul domnului viceprimar de la vremea respectivă, Chirica Mihai, care i-a indicat mărcile celor patru autoturisme ce urmau a fi predate către Poliția Locală. Conform indicațiilor inculpatului Chirica Mihai, martorul s-a deplasat la locația unde erau parcate mașinile, a fotografiat cele patru autoturisme indicate, apoi a listat fotografiile și le-a dus la cabinetul inculpatului Chirica Mihai”, se arată în rechizitoriu.

Au conceput și un document fals, antedatat, pentru a crea aparența de legalitate.

 „ (…)din verificările ulterioare, numărul respectiv de înregistrare (791) la nivelul Poliției Locale a fost, în realitate, atribuit unui alt înscris (o adeverință eliberată de instituția respectivă necesară unui angajat pentru medicul de familie)”, au mai descoperit procurorii.

 Șoferii primăriei și funcționarii audiați au confirmat că mașinile Skoda au fost folosite doar de șefii primăriei și niciodată de Poliția Locală.

Primăria a plătit și numere preferențiale pentru primar, viceprimari și secretarul CL.

„S-au comportat ca și cum mașinile primăriei erau bunuri personale”, sesizează procurorul în actul de trimitere în judecată.

Citește mai departe articolul integral în 7IASI

Article image
Mașinile le-au luat în februarie, actele le-au măsluit în iulie. Toți șefii Primăriei au comis frauda. Hordilă, fost director al Poliției Locale, spune că referatul pe baza căruia s-au cumpărat cele patru Skoda a fost făcut după plecarea sa din funcție. El a părăsit postul în iunie 2013, dar documentul aprobat de Mihai Chirica are data 1 februarie 2013. În realitate, Liviu Hliboceanu, noul șef al Poliției Locale a măsluit a...
Autor Nelu PĂUNESCU Slideshow HOMEPAGE 12 Iulie 2017


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31