fbpx
 
American Journal of Case Reports American Journal of Case Reports

Ce a pățit un bărbat din Florida după ce a mâncat bacon. Descoperirea șocantă făcută de medici când s-a dus la un control


Un bărbat care s-a săturat de migrenele constante pe care le avea a decis să facă o vizită la doctor și a fost îngrozit de ceea ce le cauza.  

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Florida, SUA, a devenit din ce în ce mai îngrijorat după ce medicația sa pentru durerile de cap cronice a încetat să mai funcționeze. Durerile de cap deveniseră mai frecvente în ultimele patru luni, scrie Daily Star.

O radiografie a dezvăluit că avea multiple chisturi pe creier, precum și umflături, iar experții au confirmat că acestea erau cauzate de un tenie de porc care depusese ouă în creierul său. Ouăle cauzau iritarea țesutului de sub craniul său. Ele au fost contractate ca urmare a consumului de bacon insuficient gătit, deoarece bărbatul le-a spus doctorilor că îi placea „baconul moale”.

Condiția, cunoscută sub numele de „neurocisticercoză parazitară”, apare atunci când părți ale corpului se inflamează ca urmare a teniei de porc. Medicii presupun că parazitul a intrat în corpul său după ce a consumat alimente insuficient gătite și apoi a trecut din intestin în creier prin fluxul sanguin.

Bărbatul neidentificat din studiul de caz a fost dus la o unitate de terapie intensivă și i s-a administrat medicație pentru a reduce umflătura în creier. De atunci, chisturile lui au dispărut și migrenele sale nu sunt la fel de severe.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31