fbpx
 
Captură video: Digi24 Captură video: Digi24

Jurnalistă de la Digi24 agresată de fostul prefect Dan Ilie Morega. CNA solicită Poliției să facă investigații


Consiliul Naţional al Audiovizualului solicită Poliţiei să investigheze cu celeritate faptele de agresiune fizică şi verbală la care a fost supusă vineri o jurnalistă în timp ce se afla la biroul fostului prefect al judeţului Gorj Dan Ilie Morega pentru a participa la o conferinţă de presă.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului solicită Poliţiei să investigheze cu celeritate faptele de agresiune fizică şi verbală la care a fost supusă o echipă a postului Digi 24, care se afla vineri, 22 martie 2024, la biroul fostului prefect al judeţului Gorj, pentru a participa la conferinţa de presă anunţată de acesta. Fostul prefect Dan Ilie Morega i-a adresat injurii jurnalistei Anamaria Ianc, a împins-o şi a lovit-o", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de CNA.
Potrivit sursei citate, membrii Consiliului dezaprobă categoric un astfel de comportament şi îl califică drept o formă gravă de intimidare prin care un jurnalist este oprit să-şi exercite profesia, iar instituţiile abilitate trebuie să investigheze acest fapt într-un termen cât mai scurt.
„Potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autorităţile publice trebuie să asigure protecţia jurnaliştilor în cazul în care aceştia sunt supuşi unor presiuni sau ameninţări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfăşurare a activităţii lor. În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunţă ferm împotriva oricărui tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist", se evidenţiază în comunicat.

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega a agresat, vineri, o jurnalistă, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, potrivit unor surse judiciare.
Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, vineri după-amiază, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratul Judeţean Gorj.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega a fost implicat, joi, într-un eveniment rutier, potrivit unor surse judiciare, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Târgu Jiu, el având permisul retras din motive medicale şi aflându-se sub control judiciar, după ce a fost prins în Capitală la volan fără permis de conducere. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31