fbpx
 
Fost executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA. Ar fi prejudiciat cu peste 1,2 milioane de lei Complexul Oltenia

Fost executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA. Ar fi prejudiciat cu peste 1,2 milioane de lei Complexul Oltenia


Un fost executor judecătoresc din Gorj a fost trimis în judecată de DNA Craiova, alături de o altă persoană, într-un dosar în care cei doi ar fi prejudiciat cu peste 1,2 milioane de lei Complexul Energetic Oltenia, prin proceduri de executare silită.

Cei doi fie nu constituiau titluri executorii, fie vizau sume de bani care ar fi fost deja executate silit. Executorul ar fi pretins onorarii chiar şi de 37 de ori mai mari faţă de cele prevăzute de lege.

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Matei Cosmin Catrinoiu, la data faptei executor judecătoresc în cadrul BEJ, pentru „abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată”. Apropiatul său a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu.

DNA a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă că, „în perioada 3 septembrie 2018 – 27 aprilie 2022, în contextul desfăşurării, la solicitarea inculpatului S.G., a trei proceduri de executare silită, Catrinoiu, în calitatea menţionată, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea ”Complexul Energetic Oltenia” SA în cuantum total de aproximativ 1.205.497 lei, concomitent cu obţinerea pentru cei doi inculpaţi a unui folos necuvenit”.

„De precizat este faptul că hotărârile judecătoreşti care au făcut obiectul procedurilor de executare silită fie nu ar fi constituit titluri executorii, fie ar fi privit sume de bani care, anterior, ar mai fost executate silit, integral, de către executorul judecătoresc. De asemenea, în cazul fiecărei proceduri, inculpatul Catrinoiu Matei Cosmin ar fi stabilit onorarii cu mult mai mari (şi de 37 de ori) faţă de cele prevăzute de lege”, au afirmat procurorii.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30