fbpx
 
Achitare în dosarul scandalului sexual de la „Cuza"

Achitare în dosarul scandalului sexual de la „Cuza"


Conferențiarul Constantin Petrovici, de la Facultatea de Psihologie, a fost achitat, vineri, de Tribunalul Iaşi, în dosarul în care era acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei studente, în schimbul promovării unui examen.

 

 

Instanţa a decis să-l achite pe cadrul didactic pentru trafic de influența, fals intelectual şi folosirea abuzivă a funcției în scop sexual pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

 

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Mihai Covalciuc, avocatul care l-a reprezentat în instanţă pe Constantin Petrovici, şi-a rezervat dreptul de a face declarații până după expirarea termenului de apel.

 

Conferențiarul universitar Constantin Petrovici de la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității „Al.I.Cuza" a fost acuzat de Parchetul Tribunalului Iaşi că, în Iulie anul trecut, i-a cerut favoruri sexuale unei studente, în schimbul promovării unui examen.

 

Nu a dat nicio declarație în fața anchetatorilor

Conferenţiarul a fost trimis în judecată, anul trecut, de Parchetul Tribunalului Iaşi, sub control judiciar, pentru  trafic de influenţă, fals intelectual şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. În faţa anchetatorilor, Constantin Petrovici nu a dat nicio declaraţie.  La începutul lunii septembrie 2016, Tribunalul Iaşi a decis să-i înlăture obligaţia de a exercita funcţia de conferenţiar universitar atât în sistemul public, cât şi în privat.

 

Constantin Petrovici a absolvit în 1978 Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar din 2006 este doctor în pedagogie. Din 1985 predă la Facultatea de Psihologie, după ce, anterior, fusese profesor de matematică la un liceu din Franţa şi la două şcoli generale. Din 2008 este conferenţiar universitar.  Potrivit CV-ului său din 2014, până la acel moment publicase 17 cărţi, dintre care patru de specialitate, ca unic autor, şi peste 35 de articole şi studii.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31