fbpx
 

Mihai Chirica, surprins de inculparea sa în Dosarul „Asimionesei-Primărie”: „Vreau să mi se spună unde am greșit și ies public cu demisia în mână”


Primarul Mihai Chirica a susținut astăzi o nouă conferință de presă transmisă online în care se arată surprins de inculparea sa în „Asimionesei-Primărie” deschis de procurorii DIICOT. „Vreau să mi se spună unde am greșit și ies public cu demisia în mână”, afirmă edilul.

„Mă simt într-un mare pericol, nu cer sprijin politic de la PNL, cu toate că am avertizat de la începutul anului că crește presiunea pe Iași. Pe 24 ianuarie sunt stropit în Piața Unirii fără să mi se ia apărare, pe 27 sunt trimis în judecată pe un dosar clasat pe DNA pentru care nu am depus niciodată mărturie, iar până la finalul lui aprilie sunt încadrat în formă de crimă organizată chiar și pentru omisiunea unei sesizări. De aceea spun public, mă simt în pericol, rog să se facă justiție, dacă am greșit vreau să plătesc public, vreau să mi se spună unde am greșit și ies public cu demisia în mână. Nu mai vreau să fiu obiectul de ocară a partidelor politice. Nu vreau ca Justiția să se facă în cabinete de partid. Cred că este de ajuns”, a spus primarul care a precizat că va publica toate documentele semnate din 2015 până în prezent pentru a vedea că fiecare funcționar își asumă responsabilitatea pentru fiecare document emis.

„N-am semnat niciun document fără susținerea tehnică a fiecărui funcționar”, se disculpă Chirica.

Răspunsul la încercarea de a se disculpa a edilului, vine din partea senatorului USR PLUS Marius Bodea:

„Chirica ne cere ajutorul disperat pentru a-și putea da demisia împăcat. Haideți să-i dăm o mână de ajutor, pentru binele tuturor.

„Vreau să mi se spună unde am greșit și ies public cu demisia în mână!“, a spus acesta în conferință de presă, adăugând că nu mai vrea să fie subiect de ocară.

De ani de zile eu i-am tot spus unde greșește (greșeli cu consecințe directe penale și cu prețul distrugerii orașului). Vă rog pe voi acum să-i îndepliniți dorința, să-l ajutați, să-i spuneți unde a greșit. Apoi, împăcat, a promis că-și dă demisia”, scrie parlamentarul pe pagina sa de socializare.

Seria de ilegalități descoperită de DIICOT la Afacerea Primăriei cu familia Asimionesei:

- au falsificat cesiunea terenului de pe o firmă pe alta, după ce Delta Press dăduse faliment

- au făcut apartamente în loc de spații de cazare și le-au vândut

- au falsificat recepția clădirii și atestatul de edificare

- au subevaluat terenul oferit de Primărie în cadrul asocierii

- au dat domeniul public în folosința gratuită a cumpărătorilor de apartamente

- au făcut supraetajare la bloc, Ministerul Turismului acceptând, la așa-zisa pensiune, doar amenajarea a două spații de birouri. Asimionesei, în schimb, a mai făcut cinci apartamente

În dosar sunt acuzați primarul, trei notari, un avocat, patru angajați din Primărie, Claudiu Asimionesei și mama sa, Violeta Asimionesei.

Mihai Chirica a fost inclupat pentru „omisiunea sesizării”.

Article image
* Seria de ilegalități descoperită de DIICOT la Afacerea Primăriei cu familia Asimionesei este uluitoare: - au falsificat cesiunea terenului de pe o firmă pe alta, după ce Delta Press dăduse faliment - au făcut apartamente în loc de spații de cazare și le-au vândut - au falsificat recepția clădirii și atestatul de edificare - au subevaluat terenul oferit de Primărie în cadrul asocierii - au dat domeniul public în folosința...
Autor cristi tanasa Anchete 29 Aprilie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: