fbpx
 
BREAKING NEWS. Percheziție DNA București în biroul lui Chirica. Subiectul anchetei: schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei

BREAKING NEWS. Percheziție DNA București în biroul lui Chirica. Subiectul anchetei: schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei


La primele ore ale dimineții, un echipaj format din procurori, ofițeri judiciari și jandarmi a intrat în sediul Primăriei Iași, prezentând un mandat de percheziție. Primarul nu era sosit la serviciu când procurorii au intrat în Palatul Roznovanu

 

UPDATE - 16.30

Dosarul este instrumentat de Andreea Nica, fost procuror DNA Iași. De altfel, audierile în acest dosar au loc la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Iași.

UPDATE - 11.00

Mihai Chirica, a declarat că nu are nicio calitate în dosarul de corupţie instrumentat de DNA în care joi dimineaţă s-au derulat percheziţii la sediul primăriei.
Chirica a afirmat că aceste percheziţii sunt „absolut legale" şi că ancheta procurorilor anticorupţie ar fi fost declanşată ca urmare a unei plângeri venite din partea unui membru al Partidului Naţional Liberal, fost consilier local, cu privire la un schimb de teren care a avut ca scop extinderea unui cimitir.
„Este o acţiune pe care o face DNA Bucureşti privind ridicarea unor documente legate de perioada 2005- 2018, o acţiune absolut legală, care s-a întâmplat din timpul pandemiei. Au cerut nişte documente. Acum au venit să îşi întregească portofoliul de documente pe care le solicită. Sigur că da, sunt primarul în funcţie. Trebuie să le acord tot sprijinul pentru ca lucrurile să meargă aşa cum scrie la lege. Nu am nicio calitate şi nici foarte multe detalii. Sunt hotărâri legate de inventarierile din 2005. Probabil este legat, din ce am putut să remarc, şi de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă Cimitirul Eternitate şi care, se pare, a fost o reclamaţie din interiorul PNL, a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi", a afirmat Chirica, conform Agerpres.
El a mai spus că percheziţiile au vizat birourile angajaţilor de la Serviciul Patrimoniu şi de la Serviciul Cadastru.

UPDATE - 10.10

 Mihai Chirica a declarat că probabil ancheta procurorilor vizează terenul de lângă cimitirul Eternitate unde se pare că a fost o reclamaţie din interiorul Partidului Naţional Liberal a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi. „Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întămplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date şi sperăm ca lucrurile să-şi urmeze calea cea mai firească”, a mai spus primarul Chirica, citat de ZDI.

UPDATE – 9.15

Comunicatul DNA

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE – 9.00

Subiectul anchetei DNA București îl reprezintă schimbul de terenuri realizat în 2019 de Primăria Iași cu doi oameni de afaceri care dețineau o suprafață în coasta Cimitirului „Eternitatea”.

Ei au primit la schimb 3.000 de metri pătrați în cartierul Cicoarei.

Schimbul de terenuri a trecut de patru ori prin Consiliul Local până a fost votat.

Vom reveni.

UPDATE - 8.40

În acest moment, Mihai Chirica a sosit la birou. Tot alaiul de la DNA București a intrat în cabinetul acestuia.

Vom reveni cu menționarea faptelor care fac obiectul acestei descinderi.

Știre inițială

Procurorii sunt de la DNA București și au anunțat că îl așteaptă.

Echipa de procurori și jandarmi este sosită de la ora 7.00.

Nu se știe în acest moment care este subiectul percheziției, dacă este  doar o ridicare de documente sau o operațiune mai complexă.

Vom reveni.


Citeste si...
Nota
(5 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31