fbpx
 
Marius Bodea: Aeroportul Iași e singurul din România neinclus în planul de investiții 2020-2030

Marius Bodea: Aeroportul Iași e singurul din România neinclus în planul de investiții 2020-2030


Deputatul USR Marius Bodea, candidatul Alianţei USR - PLUS la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, i-a criticat vineri, într-o conferinţă de presă, pe actualul preşedinte al CJ, Maricel Popa (PSD), precum şi pe reprezentanţii PNL Iaşi, inclusiv liderul organizaţiei, ministrul Mediului Costel Alexe, pentru „situaţia precară" în care se află aeroportul ieşean.

Fost director al Aeroportului Iaşi până în 2017, Marius Bodea s-a referit la lipsa proiectelor şi fondurilor necesare dezvoltării aeroportului, dar şi la faptul că operatorii aerieni preferă alte aeroporturi din zonă. El a subliniat în acest sens şi că Aeroportul Iaşi este singura instituţie de acest gen din ţară care nu este inclusă în planul de investiţii 2020 - 2030.

„Dacă stăm să facem analiza ultimilor ani. ştim că am avut în 2016 un Master Plan General de Transport. Am spus de atunci că putem modifica acel Master Plan de Transport prin modificarea strategiei de implementare. Acest lucru s-a întâmplat acum pe 21 iulie. Având un ministru ieşean în Guvern, ne aşteptam ca acesta să ţină cu judeţul său. Când am citit acest document, m-a încercat cel mai profund sentiment de mâhnire, de indignare, poate amestecat şi cu furie pentru că singurul aeroport din România care nu se regăseşte în planul de investiţii 2020-2030 este Aeroportul Iaşi. Este o palmă dată unui judeţ cu aproape un milion de locuitori, dar şi locuitorilor din judeţele învecinate. Guvernul în această listă a prins proiecte pentru aeroporturi care nu au depus ceva concret la minister, asigurându-le celor maximale o finanţare de 100 de milioane de euro şi 200 de milioane de euro pentru cele primare. Sunt convins că nici Costel Alexe şi nici Maricel Popa nu au avut habar de acest document. Mai mult, cred că în calitate de membru al Guvernului, Costel Alexe a participat la inaugurarea acestui plan de investiţii, dar nu a avut curiozitatea să vadă umilinţa pe care o trăiesc ieşenii în mandatul domniei sale. Ne aşteptam cu toţii să vedem, mai ales pentru Iaşi, unde există un ministru, să avem parte de investiţii finanţate sau măcar stabilite în această strategie", a declarat deputatul Marius Bodea, candidat la Consiliul Judeţean Iaşi din partea Alianţei USR PLUS.

El a arătat că Aeroportul din Iaşi a pierdut mult faţă de aeroporturile din Suceava şi Bacău.

„Am fost şterşi din viaţa dezvoltării aviaţiei din România. Ne vom întoarce la vremurile când trebuia să ne ducem la Bacău pentru a zbura spre Europa. La acea vreme, 60% dintre pasagerii acelui aeroport erau ieşeni. Vom reveni la acele vremuri pentru că Bacăul şi Suceava au depus proiecte şi se dezvoltă. Mai mult decât atât, Iaşiul pierde iar în favoarea Aeroportului Bacău. Din octombrie Blue Air pune trei aeronave noi pe Aeroportul Bacău, două dintre aeronave fiind luate de la Iaşi. Astfel, pierderea Aeroportului Iaşi este de 10 destinaţii. TAROM a oprit zborul spre Cluj, nu vom mai avea niciun zbor spre Ardeal, în schimb Blue Air deschide la Bacău două curse interne spre Cluj, cu trei frecvenţe pe săptămână, şi spre Otopeni, cu patru frecvenţe pe săptămână. Wizzair trebuia să aibă în 2020 cinci aeronave, conform planului semnat în 2014-2015. Astăzi are doar două. A renunţat să mai dezvolte. În august vor aduce o a treia aeronavă, dar din octombrie o vor muta la (aeroportul -n.r) Suceava. E un mediu concurenţial şi nu s-au închis destinaţii pentru că s-a diminuat capacitatea de operare, ci doar a fost mutată de la Iaşi la Bacău sau de la Iaşi la Suceava", a mai evidenţiat spus deputatul Marius Bodea.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31