fbpx
 

Miting de protest la Iași: 1.000 de manifestanți în Piața Unirii


Un nou miting de protest împotriva legii grațierii a fost anunțat duminică, la Iași. În Piața Unirii, locul anunțat al manifestării, s-au adunat circa 1.000 de protestatari. Mitingul a început la ora 17.00.

 

 Estimări neoficiale arată că la manifestaţie au participat circa 1.500 de persoane, în timp ce unii dintre organizatorii protestului, cei care au mobilizat ieşeni pe reţele de socializare, spun că numărul a fost de cel puţin 2.000 de oameni.

Update – 19.35

În urmă cu o oră, protestatarii au decis să plece în marș pe bulevardul "Ștefan cel Mare". Polițiștii au închis circulația auto pe un fir pe bulevardul "Ștefan cel Mare" și i-au îndemnat pe manifestanți să urmeze acea cale.

 

Șirul celor peste o mie de protestatari s-a întins de la Casa Modei până la Piața Unirii. În fața sediului PSD, manifestanții au strigat: „Hoții" și „PSD, ciuma roșie". Marșul a continuat până în fața Prefecturii unde s-a intonat imnul național.

 

În aceste momente, protestatarii s-au întors în Piața Unirii unde continuă protestul

 

UPDATE - 18.05

După o oră de la începerea protestului, în Piața Unirii s-au adunat aproximativ o mie de manifestanți. Este, se pare, cel mai mare miting organizat în ultima vreme la Iași, de la protestul împotriva tăierii teilor de pe B-dul Ștefan cel Mare.

Pentru a vedea live imagini cu manifestanții, urmăriți camera web instalată pe Hotel Unirea. Vezi AICI

 

 

UPDATE - 17.46

La această oră, în Piața Unirii se află circa 300 de persoane care protestează împotriva ordonanței grațierii și a modificării Codului Penal. Pe pancartele manifestanților se poate citi: „Afară, afară cu hoții din țară!”, „Hoții la închisoare, nu la guvernare!” sau „Legea grațierii e rușinea țării”

 

 

Știre inițială

La ora 17.00, Piața Unirii este aproape goală. Studenții, cei care de obicei dădeau tonul protestelor, sunt plecați în mini-vacanța de 24 Ianuarie. Pe Facebook, organizatorii fac apeli la cetățeni să vină sădemonstreze.

„Hai, că nu este așa frig în piață!”, spune unul dintre cei aflați la locul manifestării.

„Unde suntem?”, se întreabă un ieșean.

 

Redăm mesajul de pe Facebook:

„Continuăm protestul! Se continuă și în celelalte orașe din țară!

Ne strângem duminică, 22 ianuarie, în Piaţa Unirii începând cu ora 17:00!

Pentru a evita diversiunile care ar putea duce la dizolvarea protestului, propun să ramanem în zona Piața Unirii - Ștefan cel Mare, sa nu ne deplasam în oraș. Violenta de orice fel nu este incurajata!

 

Protestăm împotriva proiectului de ordonanță de urgență prin care se urmărește grațierea mai multor infracțiuni și modificarea Codului Penal în favoarea unor politicieni! Dacă aceste măsuri intră în vigoare, impactul ar fi devastator asupra statului de drept în România și asupra democrației!

 

Democrația nu se sfârșește cu votul și instalarea unora la putere. E mult de apărat și împreună putem și trebuie să o apărăm!

 

Cerem:

Nu grațierii!

Nu amnistiei!

Separarea corectă a puterilor în stat!

Demisia ministrului justiției!

Demisia prim-ministrului!

Guvern pentru popor, nu pentru penali!

Transparență în guvernare!

Fără minciună!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31